Există Dumnezeu? – O dezbatere față în față care răspunde la o întrebare veche de milenii

Institutul Vox Dei în partenerial cu Reasonable Faith Romanian Chapter vă invită să urmăriți o dezbatere față în față care a avut loc la Oxford Union în 2022 și care reflectă asupra unei întrebări vechi, care a fost analizată de filozofi și teologi timp de milenii: ”Există Dumnezeu?” Cei doi vorbitori (profesorul Richard Swinburne și profesorul Peter Millican) vor discuta despre argumentele filozofice pentru și împotriva existenței lui Dumnezeu, de la argumente morale și logice la cele ridicate de fenomenele observate în univers.

Dr. Richard Swinburne este membru al Academiei Britanice. Este profesor emerit de filozofie a religiei creștine la Universitatea din Oxford. Dr. Swinburne este cunoscut mai ales pentru trilogia sa despre filozofia teismului (The Coherence of Theism, The Existence of God și Faith and Reason). Cartea centrală a acestei trilogii, ”Existența lui Dumnezeu”, susține că argumentele care pleacă de la existența legilor naturii – acele legi care duc la evoluția corpurilor umane și a conștiinței umane – fac probabilă existența unui Dumnezeu. El a sintetizat ideile acestei trilogii într-o carte scurtă, ”Există Dumnezeu?”

Mai jos aveți și înregistrarea sesiunii de Întrebări și Răspunsuri, care a fost susținută pe 11 martie 2024

Avatar photo

Institutul Vox Dei

Vox Dei Institute este o instituție educațională cu scopul de echipare a credincioșilor în a răspunde celor care cer socoteală cu privire la credința și înțelegerea Creștinismului.