De ce Institutul de Apologetică Vox Dei?

Programul apologetic ajută pe credincioși să-și înțeleagă credința legată de existența lui Dumnezeu, veridicitatea Scripturilor și dumnezeirea lui Isus Hristos, printre altele.

Institutul oferă un curs introductiv în Apologetică online pentru toți creștinii interesați să cunoască și să apere bazele credinței creștine. Cursurile sunt non-credit dar se oferă la final o diplomă de absolvire. Cursurile Institutului sunt concentrate sa răspundă întrebărilor despre existența lui Dumnezeu, divinitatea lui Isus Hristos și încrederea pe care o avem în Sfânta Scriptură, Cuvântul lui Dumnezeu.

Oferim 4 module după cum urmează:

MODUL I – APOLOGETICA, RAMURI ȘI METODE (ce este apologetica, probleme și metode de apologetică, obiecțiuni și referințe în apologetică)

MODUL II – ISTORIA APOLOGETICII (Istoria creștina a ereziilor și a apărării apologetice)

MODUL III – CONCEPTE FILOZOFICE (Postmodernism, Relativism, Pluralism, Ateism, Teism Deschis, Teologia Naturală)

MODUL IV – UN RĂSPUNS APOLOGETIC (Existența lui Dumnezeu, Autoritatea Scripturilor, Cine este Isus)

Înscrierea la curs se poate face până la finalul lunii februarie 2022, prin intermediul unui formular găsit pe site-ul Institutului.

Odată ce înscrierea este făcută, fiecare candidat este contactat să primească confirmarea acceptări în programul Institutului. Ulterior analizării aplicațiilor primite, fiecare student admis primește acces cu parolă la programul de studiu găsit pe site-ul Institutului.

O ședință zoom cu toți studenții va fi organizată înainte de începerea cursurilor online. La data de începere a cursului o să ne asigurăm că toți au acces și pot să navigheze pe site-ul Institutului cu ușurință.

În luna martie 2022 se deschide accesul la prima lecție din Modulul 1. Lecțiile sunt înregistrate video și pot fi accesate pe perioada desemnată. Calendarul scolastic va ajuta pe fiecare să știe, în avans, datele necesare pentru a putea ține pasul cu cursul prezentat. S-a estimat o implicare de aproximativ 2-3 ore pe săptămână în acest program de apologetică.

Odată ce ai vizionat (la discreția ta) lecția video, va trebui să faci o contribuție scrisă la forumul deschis special pentru lecția predată. În plus, va trebui să faci o contribuție (un comentariu) la un coleg - ca să poți îndeplini cerințele necesare de a putea accesa următoarea lecție.

* Nu vei avea acces la următoarea lecție dacă nu satisfaci cerințele de progres stabilite de acest program.

Dacă se menține ritmul stabilit al programului, festivitatea de absolvire va avea loc în luna octombrie 2022.

Una din condițiile pentru obținerea diplomei de absolvire, lucru solicitat fiecărui student, este de a prezenta un eseu apologetic de 3-5 pagini pe un subiect stabilit împreună cu unul dintre profesori.

Acest program este gratuit și înscrierile sunt libere pentru orice creștin indiferent de gen. Trebuie să aibă peste 18 ani, să fie capabil să folosească un calculator și internetul.

Dacă ești interesat să participi în aceste cursuri, te rog să ne faci de cunoscut lucrul acesta prin accesarea formularului de înscriere pe care îl poți găsi aici.

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de clarificări, te rog sa ne faci cunoscut printr-un email [Pagina de contact].

Avatar photo

Institutul Vox Dei

Vox Dei Institute este o instituție educațională cu scopul de echipare a credincioșilor în a răspunde celor care cer socoteală cu privire la credința și înțelegerea Creștinismului.