Creația lui Dumnezeu

Vă prezentăm Conferința de Apologetică organizată de Institutul Vox Dei și Reasonable Faith Romanian Chapter, în parteneriat cu Dr. Guy Consolmagno SJ, cosmolog în cadrul Observatorului de la Vatican pe tematica ”Creația lui Dumnezeu”. Prezentarea a avut loc în martie 2023 și a fost susținută inițial la Catholic Theological Union din Chicago, Illinois (USA). Catholic Theological Union este o școală post-universitară privată de teologie romano-catolică din Chicago, Illinois. Este una dintre cele mai mari școli catolice de teologie în lumea anglofonă și pregătește bărbați și femei pentru slujirea laică și hirotonită în cadrul Bisericii Catolice.

Dr. Guy Consolmagno este atât frate iezuit, cât și cercetător planetar la Observatorul Vaticanului, pe care îl conduce din 2016. Cu diplome de licență și de masterat de la MIT și un doctorat în științe planetare de la Universitatea din Arizona, a fost cercetător la Harvard și MIT, a servit în Corpul Corps din SUA (Kenya) și a predat fizica la universitate înainte de a intra în rândul iezuiților. Cercetările sale științifice explorează legăturile dintre meteoriți, asteroizi și evoluția corpurilor mici din sistemul solar. Dr. Consolmagno face parte din consiliile de conducere a numeroase organizații științifice internaționale, printre care și Uniunea Astronomică Internațională, Societatea Meteoritică și Divizia pentru Științe Planetare a Societății Astronomice Americane.

Mai jos aveți înregistrarea sesiunii de Întrebări și Răspunsuri, care a avut loc pe 21 noiembrie 2023.

Avatar photo

Institutul Vox Dei

Vox Dei Institute este o instituție educațională cu scopul de echipare a credincioșilor în a răspunde celor care cer socoteală cu privire la credința și înțelegerea Creștinismului.