Conferința Apologetică: Apologetica și natura cunoașterii, adevărului și credinței

Apologetica și natura cunoașterii, adevărului și credinței (1:07:54)

Aceasta este o prezentare a renumitului filozof și apologet creștin J.P. Moreland, o înregistrare din cadrul conferinței apologetice organizate de Soutwestern Baptist Thoological Seminary în anul 2016.

Dr. J. P. Moreland – Este profesor distins de filozofie la Talbot School of Theology, Biola University. Este licențiat în chimie fizică la Universitatea din Missouri, a obținut o diplomă în teologie la Seminarul Teologic din Dallas, un masterat în filozofie la Universitatea California din Riverside și un doctorat în filozofie la Universitatea din California de Sud. A vorbit și a dezbătut în peste 200 de campusuri universitare și a predat în aproximativ 500 de biserici din întreaga lume. În plus, a fost autor, editor sau a contribuit cu articole la nouăzeci și cinci de cărți, printre care Does God Exist? (Prometheus), Universals (McGill-Queen’s), Consciousness and the Existence of God (Routledge), The Blackwell Companion to Natural Theology, The Blackwell Companion to Substance Dualism și Debating Christian Theism (Oxford.) A publicat, de asemenea, peste 85 de articole în reviste precum Philosophy and Phenomenological Research, American Philosophical Quarterly, Australasian Journal of Philosophy, MetaPhilosophy, Philosophia Christi, Religious Studies și Faith and Philosophy. Moreland a fost selectat în august 2016 de către The Best Schools ca fiind unul dintre cei mai influenți 50 de filozofi în viață din lume.

Sesiunea de Întrebări și Răspunsuri a acestei conferințe a fost susținută pe 23 august 2023, aveți mai jos înregistrarea video de la această sesiune:

Avatar photo

Institutul Vox Dei

Vox Dei Institute este o instituție educațională cu scopul de echipare a credincioșilor în a răspunde celor care cer socoteală cu privire la credința și înțelegerea Creștinismului.